Stichting ARGO Rijswijk

 


Yoga

Yogalessen voor mensen met lichamelijke beperkingen.

Wanneer u aan Yoga denkt, dan denkt u vast aan mensen die lenig zijn en daardoor in staat zijn allerlei ingewikkelde houdingen aan te nemen. Maar Yoga is ook voor mensen waarvan het lichaam minder mogelijkheden heeft heel belangrijk. Yoga draagt bij in het verkrijgen van inzicht over hoe om te gaan met beperkingen.
Het menselijk lichaam is een instrument met zijn mogelijkheden en beperkingen. Door aan Yoga te doen leert u de signalen van het eigen lichaam beter te begrijpen. Daardoor stelt het u in staat een zo goed mogelijke conditie op te bouwen en te onderhouden. Bovendien is het prettig om op een ontspannen wijze met uzelf bezig te zijn. Er hoeft niets gepresteerd te worden, doe datgene wat in uw vermogen ligt.
In een les worden er technieken aangeleerd om o.a. op de juiste manier te ademen, te ontspannen en uw concentratie-nivo te verhogen.

Yoga bij de ARGO

In het gebouw van Onderwatershof aan de Van Vredenburchweg 26 in Rijswijk wordt op de woensdagavonden Yoga gegeven aan mensen met uiteenlopende lichamelijke beperkingen. Van 18.45 uur tot 19.45 uur wordt les gegeven aan de mensen die zelfstandig de oefeningen kunnen doen, van 20.00 uur tot 21.00 uur volgt een les voor de mensen die hulp nodig hebben bij het uitvoeren van de oefeningen. Hiervoor zijn vrijwilligers aanwezig voor assistentie. De sfeer tijdens de lessen wordt door de deelnemers als bijzonder prettig en ontspannen ervaren.
Mocht u na het lezen van bovenstaande belangstelling hebben voor de yoga of wilt u eerst een keer meedoen, neem dan contact op met één van onderstaande personen.
Corinne Disser, coördinator, tel. 070-3901764
Hanna Dijkhuizen, mede-coördinator, tel. 070-3945239
Yoga is een onderdeel van ARGO (Algemene Rijswijkse Gehandicapten Organisatie).